Ortak basın açıklaması – CVMR Corporation, Ore2Metal Inc. ve AGL Mining Engineering Ltd.

AMCVMR Corporation, Ore2Metal Inc. ve AGL Mining Engineering Ltd., çeşitli laterit ve sülfit cevher kütlelerinden, atıklardan veya düşük dereceli yataklardan Geçiş Metalleri ve Nadir Toprak Elementleri (REE) dahil olmak üzere yaklaşık 36 farklı metalin madenciliği, zenginleştirilmesi, rafine edilmesi ve ıslahından çevreye tamamen nötr olan benzersiz bir sistem oluşturmak için dikey olarak entegre edilmiş büyük bir madencilik ve rafine birleşik operasyon oluşturmak için bir anlaşma imzaladı.

Metallerin madenciliği ve rafine edilmesi tarihinde ilk kez, çevreye zarar vermeyen, sürdürülebilir madencilik ve eski atıkların geri kazanılması ve düşük dereceli sülfit ve lateritik mineral kaynaklarının rafine edilmesini sağlayan böylesine kapsamlı bir sistem kurulmuştur. Bu, gelişmiş bir entegre madencilik uygulaması, mineral konsantrasyonu (zenginleştirme) ve tüm Kritik Metallerin buhar metalurjisi ile rafine edilmesi ve daha fazlasıdır. Bu işbirliği, madencilikten yüksek saflıkta metal üretimine kadar sıfır tehlikeli atıkla çevre açısından nötr madencilik ve rafinasyon süreçlerini sunan ABD, Kanada, AB ve Türkiye’de girişimler kurmuştur. Şirketler, her biri kendi özel uzmanlığına sahip CVMR şemsiyesi altında madencilik ve rafinasyona yönelik bu benzersiz yaklaşımı oluşturmak için bir araya getirildi.

Bu şirketlerin birleşik tescilli süreç ve teknolojileri sülfit ve laterit madenlerine, düşük dereceli marjinal cevherlere ve eski mineral atıklarına uygulanmaktadır. CVMR şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Kamran M. Khozan, basın bülteninde yer alan röportajında “Bu, çeşitli metallere yönelik talepteki mevcut büyük boşlukları kapatmak için geleneksel olmayan kaynaklardan yararlanan düşük maliyetli çevre dostu stratejik bir girişimdir” dedi.

“Teknolojik işbirliğimiz sayesinde, şu anda ekonomik olmadığı düşünülen çeşitli marjinal kaynaklardan ve eski atıklardan nihayet faydalanabileceğiz. Bu, gelişmekte olan yeşil ekonomi için kritik öneme sahip metallerin gelecekteki tedariki konusundaki belirsizliğin azaltılmasında önemli bir adım olacaktır” dedi.

CVMR® Türkiye © 2023
Bu web sitesinin içeriği uluslararası telif hakkı kanunları ile korunmaktadır.
CVMR®, CVMR Corporation'ın tescilli ticari markasıdır. Tüm hakları saklıdır.